N11 Group dankzij toevoeging MaisonPR grootste private PR & communicatiecombinatie van Nederland

Bodegraven, 18 september 2023 – N11 Group breidt dit jaar opnieuw uit. Deze keer met het Amsterdamse PR-bureau MaisonPR en haar oprichters Melanie van Wijk en Linda Botter. Met deze acquisitie is N11 Group – met daarin ook Buro N11, B.made en YIMB – de grootste privately held PR & communicatiecombinatie van Nederland. De groep richt zich op PR, content en marketing voor local en global brands.

Binnen de groep heeft elk bureau zijn eigen specialisme, maar ze opereren allemaal onder dezelfde noemer en werkwijze, namelijk die van N11 Group. Op deze manier kunnen zowel klanten als medewerkers profiteren van gedeelde kennis, synergie en efficiëntie. N11 Group, opgericht door Erik Hardick, telt nu dankzij deze combinatie van bureaus meer dan negentig professionals en drie vestigingen, waaronder een showroom in Amsterdam.

Voor MaisonPR betekent deze stap behalve een nieuwe groei-impuls ook een professionaliseringslag en extra knowhow op het gebied van nieuwe media. Het bureau kan met haar klantportfolio een volledige one-stop-shop bieden voor alle services op het gebied van PR, content en marketing.

PR-expertise breder inzetten
Van Wijk en Botter: ‘We zijn blij en trots dat we met MaisonPR aansluiting hebben gevonden bij Erik en de N11 Group. We zien met deze geïntegreerde samenwerking voor onze klanten en ons team een enorme meerwaarde. We kunnen gebruikmaken van onder meer de professionele organisatie en backoffice van de groep, inclusief contentproductie en de ontwikkeling van platforms. Hierdoor kunnen wij onze PR-expertise breder inzetten en tegelijkertijd de focus houden op waar we goed in zijn. In de wereld van beauty, fashion en lifestyle PR blijft MaisonPR natuurlijk het aanspreekpunt. Juist dankzij de krachtenbundeling met de bureaus binnen N11 Group kan MaisonPR nieuwe (eigen) concepten uitrollen die tot voor kort op de plank bleven liggen.’

MaisonPR werd opgericht in 2011 en verzorgt in de Benelux de PR voor onder andere Triumph, L’Oreal, Redken, Mexx, Moroccanoil, Park Plaza Hotel Group, Koninklijke De Kuyper en Lynk & Co. Er werken 10 gedreven PR-professionals vanuit het kantoor met een showroom in Amsterdam, voor zowel de Nederlandse als Belgische markt.

Samenwerken in service
Erik Hardick: ‘De overname is voor ons en voor MaisonPR een geweldige stap, zowel operationeel als strategisch. Met de extra PR-expertise die we als groep in huis halen, gaan we klanten van onze bureaus gerichter ondersteunen met onder meer PR-strategie, conceptmatige evenementen en het activeren van influencers. Anderzijds kan het team van MaisonPR een grotere serviceportfolio aanbieden aan de merken die ze nu bedienen. Met Buro N11, B.made, YIMB en nu MaisonPR hebben we een groep bureaus die elkaar heel goed aanvullen als het gaat om expertise, ervaring en klanten.’

Erik maakte carrière in de marketing en leidt de groep met een team marketing- en communicatieprofessionals. ‘Voorop staan passie voor het vak en voor de klanten waar we voor werken. De bureaus in onze groep zijn allemaal overgenomen van de oprichters, die overigens nauw betrokken blijven. Deze enorme bevlogenheid voor projecten van klanten en de betrokkenheid bij medewerkers zetten we voort, dat is de kracht van onze bureaus.’

Erik Hardick

N11 Group
Erik Hardick
erikhardick@n11.nl
06 234 206 75

Melanie van Wijk

MaisonPR
Melanie van Wijk
melanie@maison-pr.nl
06 245 242 38

MaisonPR
Linda Botter
linda@maison-pr.nl
06 269 605 25

Over N11 Group
N11 Group bestaat naast MaisonPR uit Buro N11, B.made en YIMB. De bureaus zijn complementair aan elkaar als het gaat om dienstverlening en branche-expertise. Bij de dochterbedrijven werken ruim negentig mensen verdeeld over drie locaties.

Buro N11 is expert in content, PR en marketing en profileert zich als de autoriteit in mobiliteit. Tot de expertises behoren onder meer contentcreatie, design, ontwikkeling en beheer van digitale platforms, development, onlinemarketing en socialmediamanagement.

B.made is een digital marketing agency gevestigd in Rotterdam. Het bedrijf ontwikkelt een digitale klantbeleving gericht op het creëren van persoonlijke en relevante relaties met doelgroepen.

YIMB is een influencer agency dat merken koppelt aan influencers om verhalen met impact te creëren. YIMB richt zich op merken die actief zijn in leisure, automotive en health.