Dit is: Wim Otten – Contentspecialist & Chef redactie

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Wim Otten!

Stel je nou eens voor…

Ik ben Wim Otten, woon in Voorthuizen (poort naar De Veluwe) en werk als Contentspecialist & Chef redactie bij Buro N11. Veertig jaar geleden zette ik de eerste schreden in de journalistiek als redacteur-verslaggever bij Dagblad de Gooi- en Eemlander in Hilversum. Mijn taak was regionale verslaggeving. Later kwam daar autoredactie bij. Bij Buro N11 is het maken van automotive content nu mijn hoofdtaak.

Wat vind je het leukst aan je werk?

De veelvoud aan opdrachtgevers en de diversiteit van de werkzaamheden maken elke dag anders en vaak uitdagend. Een persbericht, een artikel over een testauto of een nieuwsbericht op autorai.nl of motorrai.nl? Het moet goed, creatief en prikkelend zijn. Ik vond het leuk als krantenlezers reageerden op mijn artikelen. Ik beleef nog steeds mijn mooiste moment als een opdrachtgever serieus blij en verrast is met een productie waaraan ik samen met anderen heb bijdragen.

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?

Op de eerste plaats zet ik een McLaren 720S. Een motorfiets staat bij mij op twee. Dat is de Ducati 750 SS uit de jaren zeventig. Op drie de Renault Dauphine die thuis staat. Mijn vrouw is vernoemd naar deze auto. Haar vader werkte toen bij Renault en vond het een leuke naam voor zijn dochter.

Waar ben je het meest trots op?

Sinds 1992 werk ik bij Buro N11. Toen had het bedrijf een andere naam en waren we met z’n drieën. Ik ben machtig trots dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan de uitbouw en groei. Dat ik nu ben omringd door veel collega’s die met evenveel passie bijdragen aan verdere uitbouw. Verder prijs ik mij gelukkig met mijn gezondheid, zonder dat lukt het niet.

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt?

Nieuws is de rode draad in mijn leven. Dat is beslist niet alleen automotive. Maatschappelijke en economische ontwikkelingen volg ik op de voet. De voelhorens staan altijd aan. Waarom maken mensen zich ergens druk over? Waarom veranderen bedrijven van strategie? Ik ga er altijd vanuit dat er terechte en zinvolle argumenten zijn. Luisteren is mijn ding en zo blijf ik op de hoogte en kan ik content in dagelijks perspectief zetten en zien.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. De mix van de wetenschappelijke en journalistieke kijk boeit. En het is een boek dat je een week kunt wegleggen en toch zit je er snel weer in als je het dan weer pakt.

Van welke 3 dingen word je blij?

Rijden op de motor, wat ik dagelijks doe. Voor mij is dat een vorm van ontspannen. Een rit op de mountainbike over De Veluwe doet dat ook, vooral als ik onderweg wilde zwijnen of edelherten tegenkom. Blij kan ik ook zijn na een avond lekker bomen over van alles en nog wat met vrienden.

Wat luister je in de auto?

Dat is of Radio 2 of Radio 10 60’s en 70’s hits. Maar meestal zit ik op de motor en luister ik naar mijn eigen gedachten en dan krijg ik ook de meeste creatieve ingevingen. Het is een vorm van inspiratie die mij heel blij kan maken. Het recept om met een glimlach op je werk te komen.

Wat is je grootste droom?

Ooit nog eens naar Nieuw-Zeeland. Die bestemming staat op de bucketlist. Nu lukt dat niet echt, omdat we thuis de zorg hebben voor paarden, honden en ander beestenspul. Een maand of langer weg zijn en iemand anders daarmee opzadelen gaat niet, vinden wij.

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?

Aan Marc Bolier, die nog langer aan Buro N11 is verbonden dan ik: hoe hij terugkijkt op de reis die we hebben beleefd en hoe hij vooruitkijkt?

u003ch1u003eJouw merk in de spotlight?u003c/h1u003e