Dit is: Thon van Eijk – Creative Director

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Thon van Eijk!

Stel je nou eens voor...

Hoi, ik ben een geboren en getogen Gouwenaar en luister (meestal) naar de naam Thon van Eijk. Eigenlijk Thonny, maar dat vond ik vanaf mijn twaalfde niet cool meer. Ik heb een doopnaam: Gerrit Anthony. Sommigen noemen me daarom Gerrit maar daar reageer ik niet op. Bij Buro N11 mag ik me als Creative Director bezighouden met alles wat uit onze creatieve koker komt. Van huisstijl tot online magazine. Van webshop concept en design tot strategisch marketingplan. Een prachtige veelzijdige rol.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Er zijn niet veel mensen die eentonigheid en het fabrieksmatige lopende band denken als antwoord hebben gegeven op deze vraag. Doe ik ook maar niet. Eentonig, hè? Ik zeg wel eens ‘Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt’. Als kind droomde ik van een grafische toekomst. Ik zat dagen achtereen strips en cartoons te tekenen, daar had ik echt lol in. Toen ik zo’n 21 jaar geleden als freelance illustrator, onder het pseudoniem Cartony, bij dit bedrijf kwam, ben ik er nooit meer weg gegaan. De mix van toffe collega’s, gave klussen en een uitstekende werksfeer, daar doen we het voor. Wat dat betreft hoop ik dat we snel weer eens een personeelsuitje met elkaar kunnen hebben als het coronafeest achter de rug is.

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?

Als Volvo-liefhebber, lonkte ik al een tijdje naar een XC60. En jawel, sinds kort heb ik mijn droomauto. Het valt niet mee om een top-3 samen te stellen, maar ik zou best eens een ritje willen maken in collega Bart’s prachtige Mazda MX5. Daarnaast houd ik van grote Amerikaanse onpraktische sleeën zoals de Cadillac Eldorado. Ook bij muscle cars zoals de Ford Gran Torino Sport sta ik wel even stil. Overigens is de film Gran Torino met Clint Eastwood een echte aanrader. Prachtig hoe deze norse Korea-veteraan van lieverlee verandert en het opneemt voor zijn Aziatische buren. Kijktip!

Waar ben je het meest trots op?

Mijn gezin is mijn lust en leven. Eelk mijn Friese kanjer en David (12), Shanna (10) en Joshua (4) die elke dag weer voor dynamiek zorgen. Wat dat betreft lijkt het leven zonder hen me echt wel saai. Maar één dagje zonder overleef ik ook wel, hoor.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Ik lees graag thrillers. Het laatste boek dat ik uit heb is ‘Verboden’ van Ted Dekker & Tosca Lee. Een knap geschreven verhaal over leven zonder haat, oorlog, passie. Alleen vrede. En angst, als overlevingsmechanisme. Het verhaal greep me bij de strot. Momenteel lees ik Trouweloos van Karin Slaughter. Huiveringwekkend geschreven met veel vaart en humor.

Van welke 3 dingen word je blij?

Met stip op nummer 1: het is zo leuk om een kind hartelijk te horen lachen. Niet voor niets geef ik al vanaf mijn 18e kinderclub leiding in onze kerkelijke gemeente. Daarnaast geniet ik enorm van goed illustratiewerk van artiesten. Ik volg er heel veel op Instagram. Inspirerend! Tot slot vind ik het erg leuk om overal aan te hangen, overheen te springen en op te klauteren. Het leven is een speeltuin. Misschien moet ik eens gaan freerunnen ofzo.

Wat luister je in de auto?

Sinds ik Spotify heb, luister ik thuis bijna niet meer naar mijn (flinke) cd collectie. Ideaal dus om af en toe lekker een cd’tje in de auto te draaien. Ik hou van symphonic & progressive rock en heavy metal. Artiesten: Steven Wilson, Genesis, Dream Theater en Metallica op zijn tijd, dat soort werk.

Wat is je grootste droom?

Collega Mijke haalde het al even aan: ‘Wanneer komt je stripboek nou eens uit?’. Vroeger had ik die droom. Nu lijkt het me vooral leuk om illustraties voor kinderboeken te maken. Een nieuwe uitdaging die ik zeker ga oppakken. Binnenkort meer …

Aan welke collega zou je welke vraag willen stellen?

Hé Anja, waarom begin je altijd zo bizar vroeg op de zaak?

Jouw merk in de spotlight?