Dit is: Mijke Vonk – Grafisch ontwerper

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Mijke Vonk!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?

Ik ben Mijke Vonk (45). Ik woon in Alphen aan den Rijn, samen met Robert en onze kinderen Annebel, Lola en Kick. Binnenkort komt daar ruigharige teckel Kees bij. Ik werk als grafisch ontwerper bij Buro N11. Erik vroeg mij naar mijn ideeën over toneel: ik speel improvisatietoneel met een hele leuke groep mensen en ik ga graag naar cabaret/toneelvoorstellingen. Ik houd van het absurdisme van Waardenberg en De Jong. Ook heb ik, toen het nog mocht, de voorstelling Shakespeare by Heart van Gijs Scholten van Aschat en Pierre Bokma bijgewoond. Prachtig zoals zij acteren en vertellen.

Wat vind je het leukst aan je werk?
De diversiteit: een verpakking van begin tot eind bedenken en ontwerpen, logo’s maken, magazines vormgeven, foto’s en kleuren bij elkaar zoeken, maar soms ook lekker saai prijslijsten corrigeren. En natuurlijk de sfeer op de werkvloer. We hebben een leuke groep collega’s. Ik mis mijn collega’s nu we thuiswerken, maar gelukkig hebben we af en toe een online borrel.

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?
Ik heb een top-1! De Volvo XC70 Cross Country. Lekkere grote bak, liefst automaat, alle kinderen en de teckel erin en hup naar Frankrijk, Texel of de Veluwe. We private leasen nu een Skoda Fabia Monte Carlo maar zodra dat contract is afgelopen komt er weer een tweedehands XC70.

Waar ben je het meest trots op?
Uiteraard op ons gezin, zeker hoe we het met elkaar doen zo in coronatijd. Verder ben ik trots op mijn vader en op mijn zus, en hoe we met elkaar voor mijn moeder hebben gezorgd tijdens haar ziekte.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?
Het boek Confettiregen van Splinter Chabot. Een boek over hoe moeilijk een coming out is, zelfs als je opgroeit in een ruimdenkend, liefdevol gezin. Zo erg dat je in deze tijd nog steeds niet helemaal jezelf kunt zijn; wie of wat je ook bent. Dat kinderen elkaar zo erg kunnen pesten, op school of online … daar maak ik mij als moeder van drie kinderen weleens zorgen om.

Van welke 3 dingen word je blij?
Vers gebakken brood, een lekker biertje, en mooie bloemen.

Wat luister je in de auto?
Van alles en nog wat. Het ligt echt aan mijn stemming. Het ritje naar Buro N11 is helaas niet zo lang maar lang genoeg om minstens 1 nummer heel hard mee te zingen. Mijn topnummers volgens Spotify zijn nu: Amsterdam van Nothing But Thieves, Let Me Think About It van Ida Corr & Fedde Le Grand, No One Knows van Queens of the Stone Age en De Wereld van Goldband; lekker hoor! Jaren 80, rock, dance … ik houd van gevarieerd.

Wat is je grootste droom?
Dat we Covid-vrij zijn! Elkaar weer kunnen vasthouden, kunnen drinken en dansen, weer naar het theater en de kroeg kunnen en dat ik weer kan voetballen met ons veterinnenteam. Maar in een camper door Ierland trekken, of door Europa met het hele gezin, staat ook nog op mijn wensenlijst.

Aan welke collega zou je welke vraag willen stellen?
Hé Thon, wanneer komt je eigen stripboek nou eens uit?