Dit is: Marc Bolier – Senior consultant én medewerker van het 1e uur

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Marc Bolier!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?

Ook hallo, ik ben Marc Bolier, woon in Alphen aan den Rijn en ben iets minder dan 30 jaar werkzaam bij Buro N11. Eh, ja, da’s eigenlijk best lang. In 1992 begon ik als allereerste medewerker van – toen nog – HSP. Fast forward naar de zomer van 2020: ik ben nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van social media- en contentprojecten. En ik houd me bezig met mediamonitoring. Daarnaast ben ik lid van het vierkoppige Management Team.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Dat is toch wel de mix van verrassende, creatieve content bedenken en maken, in de statistieken duiken en zorgen voor een goede visie die alles bij elkaar brengt. Dus lekker de hele tijd in- en uitzoomen van kleine details naar grote lijnen en weer terug :).

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?

De grootste kanshebber op de nummer 1-plek is toch wel de Porsche Taycan – het compleetste elektrische pretpakket. Op nummer 2 dan de Volkswagen Transporter T2 – lekker nostalgisch en ook praktisch. En dan is het 3e plekje voor de Mazda MX-5. Zo simpel en zo leuk.

Waar ben je het meest trots op?

Hoe ongelooflijk veel verschillende dingen ik gedaan heb – mag ook wel, na zoveel jaar. Zoals het organiseren van een event voor 700 mensen en het schrijven van informatieve boeken. En natuurlijk de start van ZERauto – het eerste platform over elektrische auto’s dat we al in 2008 zijn begonnen. Nu ik eraan denk … we organiseerden ooit zelfs het EV Café, een soort live talkshow op de AutoRAI: 10 keer 2 uur praten aan een grote tafel met allerlei gasten. Uiteraard over elektrisch rijden. En dat al in het 1e jaar dat je in Nederland auto’s met een stekker kon kopen (2011). Dit werd later een maandelijks uurtje bij Traffic Radio. Ja, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Boud. Over het leven van Boudewijn Büch. Hij was een mediafenomeen van ongeveer 1980 tot eind jaren 90 door zijn magnifiek vertelde verhalen over literatuur, kunst en muziek. Daarbij bracht hij het allemaal alsof hij het zelf van dichtbij had meegemaakt. Zijn leven lang weefde hij feiten en fictie door elkaar, hij wist zelf ook niet precies waar zijn personages ophielden en zijn eigen leven begon.

Van welke 3 dingen word je blij?

Een zonnig ritje in de Volkswagen T2 met het hele gezin (en dat de radio het dan toch weer doet). Een café-optreden met FWOG, onze voormalige new-wave-band met een repertoire vol eigenwijze jaren-80-post-punk-muziek. En op een gedeelde 3e plek: cataplana en een tekst zonder taal- of tikfouten (hoe gaat het tot zo ver?).

Wat luister je in de auto?

Meestal 3FM – dan hoor ik regelmatig iets wat ik nog niet ken – en soms de voorspelbare muziekbrij van Sky Radio of Radio 538.

Wat is je grootste droom?

Jemig, daar vraag je me wat … een eigen eilandje lijkt me heel gaaf, met een tiny house en een strand. Wat minder materieel, maar zeker ook een grote wens: het schrijven van een journalistiek verhaal over een – op het oog – onbeduidend voorval. Dus een verhaal op basis van feiten maar verteld als meeslepende fictie. O ja, en dat de radio in mijn Volkswagen-bus het ooit weer doet.

Jouw merk in de spotlight?