Dit is: Gerben Witten – Accountmanager

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Gerben Witten!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?

Ik ben Gerben Witten. Geboren, getogen en nog altijd woonachtig aan de voet van de Sallandse Heuvelrug. Van daaruit kan het Groene Hart dagelijks op een gezonde dosis Twents Noabershop rekenen.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Klinkt ontzettend cliché, maar het plezier bij N11 schuilt werkelijk waar in de diversiteit. Vermenigvuldig dat met een spontane ‘Unus pro omnibus, omnes pro uno’-mentaliteit onder collega’s en tussen opdrachtgevers en je gaat vanzelf fluiten.

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?

Oef! Dit is allicht de vraag der vragen aan een (ex)autojournalist. Er is en was immers zo ontiegelijk veel moois op vier wielen te koop, dat het gewoonweg ondoenlijk is om daaruit een afgebakende keuze te maken. Althans voor mij. Maar hé, als er een mes op mijn keel zou worden gezet zal ik waarschijnlijk subiet reppen: ‘Shelby Daytona Coupe, Porsche 911 by Singer Design, Ferrari F355 Berlinetta!’. Stuk voor stuk in een onconventionele kleurstelling graag – een detail waar ik dan wel weer heel stellig in kan zijn.

Waar ben je het meest trots op?

Trots is een groot woord. Ik koester vooral onvergetelijke herinneringen aan momenten waaraan ik een bijdrage heb mogen leveren. De bijzondere belevenissen en exotische (reis)locaties die ik nu al heb mogen meemaken, bijvoorbeeld. Privé, maar bovenal gedurende mijn periode als automotive journalist. Zo zal ijsracen in een Mazda MX-5 op een Russisch meer me nog lang blijven heugen. Evenals achter het stuur van een Range Rover Sport door een Boeing 747 manoeuvreren. Het meest bizarre dat ik ooit heb gedaan en waarschijnlijk zal doen? Karten door hartje Tokio, verkleed als Yoshi. Doodeng en waanzinnig tegelijk. Inmiddels verboden, heb ik vernomen. Verder kan ik zeer enthousiast worden van en terugkijken op mijn portfolio handbuilt mountainbikes en racefietsen. Gewoon in een kneuterig schuurtje in Twente.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Boeken zijn niet echt mijn ding. Ik ben meer van de tijdschriften en docu’s, series of films gebaseerd op een boek. Onlangs de laatste aflevering gezien van The Queen’s Gambit. Aanrader!

Waar word je zoal blij van?

Een fietstocht op de mountainbike of racefiets door een natuurrijke omgeving, samen met mijn dochter alsnog de resterende lege vellen van mijn eigen oude schetsboeken vullen, en ook ben ik altijd te porren voor een avondje bankhangen en luisteren naar HiFi audio.

Wat luister je in de auto?

Spotify, waarbij ik me graag laat verrassen door afspeellijsten als Discover Weekly, Release Friday en Daily Mix.

Wat is je grootste droom?

Een avontuurlijke wereldreis maken. En dan voornamelijk atypische landen aandoen als Bhutan, Noord-Korea, Madagaskar, Oezbekistan, Palau …

Collega Tessa wilde weten of er vanavond weer een lekkere Hello Fresh-maaltijd bij jou op de planning staat?

Jep. Lamsburger, overgoten met zelfgemaakte tzatziki, op een Turks broodje, aangevuld met couscoussalade. Jammie!

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?

Hey Peter, waarvoor kan men jou zoal wakker maken ’s nachts?