Dit is: Erik Hardick – Managing Director

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Erik Hardick!

Stel je nou eens voor...

Ik ben Erik Hardick en sinds september 2019 ben ik de nieuwe Managing Director van Buro N11.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Als ons team samenkomt en van concept tot uitvoering een prachtig project succesvol neerzet voor onze klanten, dan kan ik daar oprecht van genieten. Het is sowieso elke dag een feest om met zo’n enthousiaste en positieve groep te werken. Er zit heel veel talent bij Buro N11 en als dat er goed uitkomt, maakt dat me blij en trots.

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?

Met stip op nummer 1 staat dan de Iso Rivolta IR 340. Een prachtige samenkomst van Italiaans design met stevige V8-power. De eerste keer dat ik deze auto zag was ik op slag verliefd. Ik zag mezelf er al mee over de Italiaanse Rivièra touren. Op nummer 2 staat de Ferrari Daytona Spyder. De combinatie van de jaren 80 Don Johnson Miami Vice-nostalgie met het Grand Tourer-karakter lijkt me fantastisch om Zuid-Europa mee te verkennen. En op nummer 3 komt dan de Porsche 911. Omdat het een ontzettend goede auto is.

Waar ben je het meest trots op?

Mijn drie (b)engeltjes. Ik heb ongelooflijk geboft met mijn kiddo’s. Daar zou ik er nog wel drie van willen … En natuurlijk ben ik ook trots op de overname van Buro N11. Mijn grootste zakelijke uitdaging tot nu toe.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Dat was tijdens zomervakantie en even daarna. Max, Mischa & het Tet-offensief van Johan Harstad, een Noorse schrijver. Dit boek was de winnaar van de Europese Literatuurprijs in 2018. En het is inderdaad een prachtig boek over een jonge, uit Noorwegen afkomstige toneelmaker Max, die in New York samen met zijn veel oudere Canadese vriendin Mischa, een gearriveerd schilderkunstenares, zijn weg probeert te vinden. Wel een boek van 1.250 bladzijden, dus het is even buffelen om er doorheen te komen.

Van welke 3 dingen word je blij?

Leuke vraag. Ik kan compleet gelukkig zijn op de tribune van een honkbalwedstrijd van de Chicago Cubs op Wrigley Field. Dat is gek genoeg echte Amerikaanse gezelligheid en een combinatie van spanning en ontspanning. Ik heb ter herinnering dan ook een foto op mijn kantoor hangen van zo’n wedstrijd. Ook word ik blij als er net een verse laag sneeuw is gevallen in de bergen en ik ’s ochtends als eerste in de skilift omhoog zit. Blauwe lucht, lekker zonnetje, earpods in en gaan. Maar het allergelukkigst word ik als ik met mijn kinderen in de auto zit voor een lange reis. Dan hebben we echt even tijd voor elkaar en komen de mooiste verhalen naar boven bij die kleintjes.

Wat luister je in de auto?

In de ochtend op weg naar kantoor luister ik altijd naar Radio 1, met Jurgen van den Berg of daarna Ghislaine Plag. Goede interviewers met vaak prachtige verhalen. In de avond op weg naar huis luister ik vaak naar Spotify: soms een podcast, maar meestal muziek.

Wat is je grootste droom?

Ik heb heel veel grote dromen, maar niet één grootste droom. Van mooie reizen tot stoere avonturen, ik heb ze nog altijd op mijn bucketlist staan. Maar uiteindelijk lijkt het me heerlijk om na mijn pensioen over 25 jaar in Frankrijk of Italië een huisje met een eigen wijngaard te hebben en daar te proberen om een redelijke rode wijn te maken.

Aan welke collega zou je welke vraag willen stellen?

Laat ik beginnen met Mijke Vonk. Ik ben benieuwd naar haar ideeën over toneel. Maar eigenlijk zou ik iedereen bij Buro N11 willen aanmoedigen om deze vragenlijst in te vullen!

Jouw merk in de spotlight?