Dit is: Edo Kuiper – Contentspecialist

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Edo Kuiper!

Hoi, stel je nou eens voor…

Ik ben Edo Kuiper, woon in Alphen en ik werk als Contentspecialist bij Buro N11. In een ver verleden was ik sportjournalist bij Dagblad van Rijn en Gouwe, nu schrijf ik vooral over automotive. In beide disciplines draait het voor een heel belangrijk deel om emotie; mooi om daar content over te (mogen) maken.

Wat vind je het leukst aan je werk?

De afwisseling, creatief bezig zijn … in dit vak bestaat geen automatische piloot. Elke productie, van relatiemagazines tot leaflets en van tot brochures tot filmscripts, is maatwerk.

Een collega vraagt zich af hoe je het volhoudt aan je tafelblok met allemaal vrouwen …

Vriendelijk blijven glimlachen, voorzichtig zijn met wat je zegt, af en toe een complimentje uitdelen en soms gewoon Oost-Indisch doof zijn … prima uit te houden hoor!

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?

Ik heb niet echt een top-3. Maar als ik een favoriete auto moet noemen is dat de Corvette C3. Heb er nooit in gezeten, laat staan in gereden, maar als kind was ik er al door gefascineerd.

Waar ben je het meest trots op?

Uiteraard op mijn gezin: mijn partner Margriet en twee kanjers van zoons Noah (18) en Wessel (14). Maar ook mijn ouders en mijn vriendenkring. Dat ik al zo’n tijd bij Buro N11 mag werken zie ik als een voorrecht; elke dag zonder tegenzin naar je werk gaan is niet iedereen gegund.

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt?

Veel lezen … op internet, in vakbladen en magazines. En als ik ergens niet uitkom, dan kan ik altijd nog terugvallen op de petrolheads bij Buro N11; dat zijn net wandelende encyclopedieën.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Boeken lees ik niet zoveel. Zal te maken hebben met mijn werk; daar lees ik de hele dag al. Op vakantie wil ik nog wel eens in een boek duiken. In drie weken lukt het me dan net om er eentje uit te lezen. Vaak zijn dat biografieën van sporters. De eerstvolgende wordt denk ik Marco van Basten. Of Cruijff.

Van welke 3 dingen word je blij?

1) Vakantie in Frankrijk. 2) Een zaterdag op het korfbalveld waar m’n kinderen spelen. 3) Drankje doen met vrienden.

Wat luister je in de auto?

Ik ben nog een ouderwetse radioluisteraar … Veronica, Arrow, Radio 2. Of ik zet een van m’n Spotify-lijstjes aan. Iets met gitaren, dan is het al gauw goed. Pearl Jam, Muse, Pink Floyd, Red Hot Chili Peppers … dat dus.

Wat is je grootste droom?

Hoe cliché wil je het hebben? Gezond en gelukkig blijven!

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?

Aan Wim Otten: elke dag op en neer van Voorthuizen naar Bodegraven en altijd maar weer met een glimlach binnenkomen; hoe doe je dat?

Jouw merk in de spotlight?