TotalEnergies

Nederland
laadt zich op

Hoe kun je als wereldwijd bekend merk met succes een nieuw verhaal vertellen? Voor die vraag heeft TotalEnergies de creatieve ondersteuning van Buro N11 ingeschakeld. Echt een klus voor ons team van grafische vormgevers en marketingprofessionals.

Uitdaging

“De feestelijke aanleiding voor deze opdracht was het bereiken van een mijlpaal. Alleen al in Nederland had TotalEnergies meer dan 10.000 oplaadpunten gerealiseerd. Alle reden om TotalEnergies in de schijnwerpers te zetten. Het verhaal van een wereldwijd merk waar je niet meer alleen liters brandstof tankt, maar ook een netwerk van oplaadpunten met de energie van de toekomst. Buro N11 heeft oplossingen aangedragen om dat verhaal zichtbaar te maken.”

Werkwijze

“Op basis van een brainstorm kwamen we op het idee voor een animatie. In deze video zie je op de kaart van Nederland steeds meer oplaadpunten verschijnen. Ons team van grafisch vormgevers heeft daar al zijn creativiteit op losgelaten.

Vervolgens hebben we die animatie met succes bij diverse doelgroepen onder de aandacht gebracht. Dat gebeurde via allerlei online platforms en sociale media. Niet alleen hebben we een hoog aantal videoweergaves gerealiseerd. We zijn erin geslaagd om de kijker de volledige video te laten zien, met behulp van video advertising en InStream video. Zo kan deze video het hele verhaal van TotalEnergies vertellen.”

Robin Nieuwhof
Head of Innovation & Data bij Buro N11

Resultaat

“Niet alleen online, maar ook in de buitenlucht was het verhaal van TotalEnergies goed vertegenwoordigd. De animatievideo is ook te zien op billboards en dynamische schermen op de stations van TotalEnergies. De campagne hebben we ondersteund met een radiocommercial. Deze TotalEnergies-campagne heeft binnen enkele maanden een positief effect gehad op de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het merk en de kracht van hun verhaal.”

We werkten een contentstrategie uit op basis van het Google 3H model: Hero, Hub en Help content.

0

M+

Facebook views

0

M+

YouTube views

0

+

Instream views

WIL JIJ DIT OOK?

Hoe kunnen we jouw bedrijf helpen? Stuur een mailtje, neem telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter. We plannen graag een vrijblijvend adviesgesprek met je in!

Andere cases