Renault Nederland

Dedicated PR-ondersteuning


Hoe kan een klein PR-team de publiciteit van vijf verschillende merken managen en monitoren? En tegelijkertijd meebewegen met de snelle groei van de Europese organisatie en de dynamiek van het medialandschap? Dat kan dankzij de ondersteuning en expertise van een dedicated serviceteam van Buro N11.

De uitdaging

“Renault Group is enorm in beweging en ontwikkelt zich van autofabrikant tot leading mobility provider. Met een uitgebreid merkenaanbod, breed dienstenportfolio en stevige groeiambities. Publiciteit en mediarelaties zijn cruciale elementen in deze ambities, zowel in Europa als in Nederland. Renault Nederland werkt met een bescheiden team van professionals – hoe kunnen zij deze groeispurt aan?”

Marc Bolier
Consultant, Buro N11

Onze werkwijze

“Bij Buro N11 staat een dedicated serviceteam klaar met vaste mensen. Zij pakken naadloos werkzaamheden over van het PR-team. In goed overleg wordt de hele PR-planning afgestemd en regelt het team de uitvoering, zoals het redigeren, maken, verzenden en monitoren van persberichten voor alle merken van Renault Group. Voor Renault Group is er een mediacenter ontwikkeld met daarin alle content, zoals persberichten, foto’s, video’s en recente berichtgeving in de media. Verder heeft Buro N11 een masterclass over media en publiciteit gegeven om het directieteam meer inzicht te geven in de wereld van media en publiciteit.”

Het resultaat

“Het PR-team van Renault Group stuurt aan; het Buro N11-team regelt een zorgeloze uitvoering als verlengstuk. Met vaste regelmaat worden de werkzaamheden samen met het PR-team gereviewed. Ook is er dan tijd om met een strategische bril naar de werkzaamheden te kijken. Want een nieuw mobiliteitsmerk lanceren vraagt een goeie mix van doen en denken.”

WIL JIJ DIT OOK?

Hoe kunnen we jouw bedrijf helpen? Stuur een mailtje, neem telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter. We plannen graag een vrijblijvend adviesgesprek met je in!

Andere cases