MEENK drop

Smaakvolle webshop

In het oer-Hollandse stadje Winschoten staat de fabriek van MEENK. Daar wordt al sinds 1900 met vakmanschap en natuurlijke ingrediënten de beste drop van Nederland gemaakt. Maar wat als je je producten ook via internet wil aanbieden en met meer succes wil promoten? Met de ondersteuning van Buro N11 heeft MEENK drop zijn verdienmodel verbeterd, met meer naamsbekendheid en hogere omzet als resultaat.

DE UITDAGING

“De drop van MEENK is in diverse supermarkten en drogisterijen al een vertrouwd merk. Toch zijn er nog veel mensen en bedrijven die de drop van MEENK nog niet kennen, laat staan ook geproefd heeft. Vandaar de vraag: hoe kun je een beter productaanbod, meer merkwaarde en hogere omzet realiseren? In samenwerking met MEENK hebben we hard gewerkt aan een verbreding van het assortiment, de ontwikkeling van luxe cadeaudozen en het inspelen op een online klantpotentieel via een gloednieuwe webshop.”

Thon van Eijk
Creative Director bij Buro N11

DE WERKWIJZE

“MEENK is een bijzonder MKB-bedrijf, voor wie we met veel plezier aan de slag zijn gegaan. We bedachten de optimale pay-off: “Geven is zilver, proeven is goud”. Het gevoel van geven is fantastisch. Niet alleen het ontvangen van een MEENK giftbox is een feestje, de ontwikkeling daarvan was dat ook. Met enkele nieuwe elementen in de storytelling – drop omschrijven we speels als ‘het zwarte goud’, zilver en goud koppelen een luxe associatie aan de producten – onderstrepen we een luxere beleving van drop proeven én geven. Al deze ingrediënten hebben we laten terugkomen in een passende campagne.”

REACTIE VAN DE KLANT

“Het kennismakingsgesprek verliep fijn en open. Buro N11 heeft een idee gepitcht waar wij direct enthousiast over waren. Het resultaat? Een gave, strakke en gebruiksvriendelijke website. Tijdens het proces was geen vraag te gek. Het team van Buro N11 denkt graag met je mee. Zo kwamen ze zelf met ideeën om niet alleen onze website te verbeteren, maar ook ons product op een andere manier onder de aandacht te brengen. Kortom, een fijn, betrokken en creatief team om mee samen te werken. Het succes van onze goed verkopende cadeaudozen is echt iets waar we allemaal trots op mogen zijn.”

Starla Boerman
Product Development bij MEENK

WIL JIJ DIT OOK?

Hoe kunnen we jouw bedrijf helpen? Stuur een mailtje, neem telefonisch contact met ons op of laat een terugbelverzoek achter. We plannen graag een vrijblijvend adviesgesprek met je in!

andere Cases