Nieuwe en grote update Google algoritme: wat betekent dit?

Google heeft maar weer eens een grote update doorgevoerd in het zoekmachine algoritme. Hij heet officieel ‘March 2019 Core Update’ en officieus ‘Florida 2’. Vooraf werd gedacht dat dit een van de grootste updates van de laatste jaren zou zijn, maar blijkt dit ook uit de eerste resultaten?

Geschreven door Robin Nieuwhof, SEO & Online Advertising specialist bij Buro N11.

Florida 2 of March 2019 Core Update? Eerst maar even de naam. In de 00’s voerde Google een update door onder de naam Florida, omdat de update samenviel met een grote SEO conferentie in Florida. Ook nu valt de Google update samen met een conferentie in Florida en dus besloot Brett Tabke, oprichter van Pubcon en WebmasterWorld, om de update Florida 2 te noemen. Dat is inmiddels traditie geworden. Toch hanteert Google ‘gewoon’ z’n eigen naam en dus zijn er twee namen in omloop.

Waarom wordt Google geüpdatet? Google update z’n algoritme eens in de zoveel tijd. Vooral omdat ze altijd op zoek zijn om de relevantste zoekresultaten voor gebruikers te tonen. Onderstaande screenshots geven je een beter beeld van de problemen waar Google tegenaan loopt:

Wat houdt de Florida 2-update precies in?
Google heeft (nog) niet precies gezegd welke aanpassingen ze hebben doorgevoerd. Enkele grote, internationale SEO-partijen hebben inmiddels een eerste reactie gegeven op de update:

WebmasterWorld:
Het is nog vroeg om een eerste reactie te geven. In eerste instantie leek het om een van de grootste Google updates in jaren te gaan. Maar tot nu toe lijkt het mee te vallen. Vermoedelijk zijn er enkele updates van de afgelopen maanden teruggedraaid.

SEMrush:
De zoekresultaten zijn niet veel meer beïnvloed dan bij andere onaangekondigde Google updates.

Zelf merken we ook nog weinig van de update in de organische zoekresultaten. De impact lijkt dus mee te vallen, maar we houden het in de gaten. Voor meer actuele informatie over deze update verwijzen we je graag naar: https://www.searchenginejournal.com/florida-update-2-insights/298365/.