Dit zijn de designtrends van het moment: deel 2

Niets is zo veranderlijk en trendgevoelig als de designwereld. Vormgeefster Mijke gaf vorige week 2 opvallende trends op het gebied van design prijs: 3D-typografie en levendige, heldere kleurverlopen.

Vandaag deelt ze de overige trends op het gebied van design.

Designtrend #3: Kunstzinnige fotografie

Merkcampagnes en fotoshoots worden steeds gedurfder en spannender, mede door het gebruik van uitgesproken kleuren en kunstzinnig decorontwerp. Soms zijn de ontwerpen handgemaakt, soms vervaardigd met behulp van 3D-tools. Opvallen is het toverwoord.

Foto’s boven: Monkifesto, onder: Aizone Photography & Branding

Designtrend #4: Gen Z Yellow

Vergeet Millennial Pink – zó 2017. De it-kleur van 2018 is jonger, frisser en staat bekend als Gen Z Yellow. We komen deze kleur geel tegen in verschillende varianten: van fluoriserend tot kanarie. Je ziet ‘m overal in het straatbeeld, van verpakkingen tot meubels en mode. Wij zijn fan.

Foto’s boven: El Cantizal Olive Oil, foto’s midden: Willibald Farm Distillery, Asarai, foto’s derde rij: Culturacolectiva

Designtrend #5: Responsive logo’s

We zijn onlosmakelijk verbonden met onze smartphone, dus responsive logo’s zijn eigenlijk een must. Het voldoet niet langer om één logo te maken, maar je maakt ‘m responsive door verschillende versies te maken voor mobiel, tablet en desktop. Check deze website eens: www.responsivelogos.co.uk.