Dit is: Wouter Vastenhout – Contentmanager

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Wouter Vastenhout!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?
Ik ben Wouter Vastenhout. Bijna 50 jaar en woonachtig in Rotterdam. En het klopt wat mijn collega Marc in zijn bijdrage aanstipte: ik ga binnen Rotterdam verhuizen, naar een mooi plekkie aan de Maas. Hoe ik mijn loft – want dat is het – ga inrichten, weet ik nog niet. Waarschijnlijk een mix van oud en nieuw. Hoe dan ook, bij N11 werk ik als contentmanager.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Ik ben begonnen als redacteur en dat doe ik nog steeds het liefst: schrijven. Het maakt mij niet uit voor welke doelgroep, over welk onderwerp, en of het nou een persbericht, een advertorial of een artikel in een magazine is. Ik wil er altijd iets moois van maken wat past in het straatje van de opdrachtgever. Ik kan goed luisteren, dus dat scheelt. Overall vind ik het creatieve aspect van mijn werk het leukst.

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?
De Porsche 911 staat bij mij op een. Geen toeters en bellen, gewoon een Carrera. Prachtig design, geweldige rijeigenschappen en geschikt voor elke dag. Een icoon, net als mijn nummer twee, de Toyota Land Cruiser. Een auto die gemaakt is om levens te redden, zegt Toyota. Geweldig toch? Daarmee geen showcar, alhoewel hij ontegenzeggelijk indruk maakt met zijn grote formaat. En hij gaat 500 jaar mee. Op plek drie komt de Mercedes-Benz SL uit de jaren 90. Tijdloos design. Als je daarin rijdt, straal je Catherine Deneuve uit in plaats van Kim Kardashian.

Waar ben je het meest trots op?
Jaren geleden besloot ik dat ik met auto’s wilde werken. Simpelweg omdat ik autoliefhebber ben. En ik wilde meer de creatieve hoek in. Dat dit gelukt is, maakt me nog altijd trots. Het is begonnen met een redacteursbaantje bij een huis-aan-huiskrant over auto’s en nu zit ik bij een professioneel online marketing- en communicatiebureau en werk ik voor accounts als Toyota Nederland en Volvo Nederland en heb ik een breed netwerk in de autobranche; supertrots op!

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?
Lieg met mij van Phillipe Besson. Werkelijk een prachtig liefdesverhaal tussen twee jongens dat helaas voorbestemd is om te mislukken. De een weet dat en ze verliezen elkaar door zijn toedoen als tiener uit het oog. Jaren later blijkt dat wat er tussen hen was in beide levens nooit meer is voorgekomen, ook niet bij die ene jongen, wat hij ook probeerde. Een boek met een triest einde, dus pak je zakdoek er maar bij. Wordt hopelijk ooit verfilmd, anders doe ik het.

Van welke 3 dingen word je blij?
Dat is een makkie. Ik ben blij als het goed gaat met mijn familie en naasten, ik een komediefilm met Goldie Hawn zie en als ik vooraan bij een concert van Kylie Minogue sta en ze ‘Better The Devil You Know’ inzet. Een vriendin van me zei ooit tijdens een concert van Kylie dat ze zo blij van mij werd omdat ik uren stond te dansen.

Wat luister je in de auto?
Radio 2 of 10, maar meestal staat de radio uit. Ik luister nogal graag naar het motorgeluid van mijn Mercedes-Benz SLK 230 Kompressor. Een auto uit 1997 en de kwaliteit spat er nog steeds vanaf. In een elektrische auto zou ik waarschijnlijk wel continu de radio aan hebben.

Wat is je grootste droom?
Mijn grootste droom? Goh. Vind dat er ooit wel een boek moet komen, niet per se in de boekhandel trouwens. Ook omdat ik veel vergeet en op die manier dingen weer hoop te herinneren. En uiteindelijk hoop ik ergens aan de Middellandse Zee ouder te worden, het liefst met een partner. Momenteel zie ik Sicilië wel zitten. Maar het zou zomaar Zuid-Duitsland kunnen worden, veel mooier wordt het niet.

Aan welke medewerker zou je deze vragen willen stellen?
Oh, ik weet wel iemand: onze directeur Erik. Hij is al eens gevraagd maar toen was hij net bij ons begonnen. Benieuwd of-ie nu wel durft 😉