Dit is: Samantha van Schooten – Grafisch Ontwerper

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Zo vroeg Bas zich af of Samantha al een beetje zenuwachtig was voor de grote dag: haar bruiloft!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?

Ik ben Samantha van Schooten, bijna 28 jaar en grafisch ontwerper. Bij Buro N11 houd ik me bezig met drukwerk en online ontwerpen. Ik wilde altijd iets met scheikunde gaan doen, maar zag mezelf niet steeds hetzelfde doen. Dankzij een oom rolde ik een beetje in de grafische wereld. Het trok me aan omdat je altijd met iets anders bezig bent. Als ik terugkijk op mijn schooltijd, maakte ik toen ook altijd al een soort magazines van mijn werkstukken.

Wat vind je er leuk aan?

De diversiteit en de constante ontwikkelingen binnen de branche vind ik interessant. Zo was tijdens mijn studie vooral drukwerk belangrijk en merk ik dat online nu ook steeds belangrijker wordt.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben erg trots op het team, dat we alles samen bereiken. Daarnaast staan we ook altijd voor elkaar klaar. Privé ben ik trots op mijn eigen huisje. Ik kan echt genieten van de kleine dingen, bijvoorbeeld dat de zon schijnt.

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt?

Door om me heen te kijken, op televisie en in de winkelstraat, maar ook door met collega’s te sparren. En het is misschien niet zo origineel, maar ik kijk ook wel eens op Pinterest voor ideeën. Bijvoorbeeld voor logo’s of de lay-out van magazines.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

De vergeten Deverill van Santa Montefiore. Het gaat over iemand die ontdekt dat ze ver weg nog familie heeft met een kasteel. Die gaat ze dan bezoeken. Maar ik lees niet zoveel boeken, alleen op vakantie. Geef mij maar een magazine; ik heb een korte spanningsboog.

Van welke drie dingen word je blij?

1) Gezelligheid met familie en vrienden. 2) Lekker eten. 3) Een avontuur aangaan. Bijvoorbeeld op vakantie. Mijn droomvakantie bestaat uit zon, dingen ontdekken en natuur. En dan natuurlijk met m’n vriend!

Wat luister je in de auto?

Ik bel altijd met mijn vriend in de auto. Hij is elke dag anderhalf uur onderweg. Als er dan nog tijd over is, luister ik naar Qmusic, zeker nu met de top-100 van de 90’s. Verder houd ik vooral van feestmuziek waar je lekker gek op kunt doen.

Wat is je grootste droom?

Eigenlijk is die al uitgekomen: ik ben al ten huwelijk gevraagd! Verder wil ik vooral zo kunnen blijven leven als nu, met de mensen om me heen en in goede gezondheid.

Ben je al een beetje zenuwachtig voor de grote dag?

In principe ben ik niet heel zenuwachtig voor de dag zelf, maar zodra iedereen vragen gaat stellen begint het toch wel te kriebelen! Het is meer dat ik het spannend vind of alles goed gaat en hoe ik de dag zelf ga beleven. Ik ben ook heel benieuwd naar de reacties van mijn vader, mijn broers en van Edwin, mijn verloofde, als ze mij in de jurk zien.

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?

Bart, wat is jouw droomauto en waarom?