Dit is: Ruben Jason Penders – Contentspecialist

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Ruben Jason Penders!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?
Hé, hallo! Ik ben Ruben Jason Penders en ik ben Contentspecialist bij Buro N11. Hiervoor heb ik gewerkt bij het swingende Sublime FM en daarnaast ben ik muziekproducent, auteur en artiest. Ze zeggen dat je van je hobby je werk moet maken, muziek en auto’s kan ik dus al afvinken. Mijn volgende job wordt dan hopelijk bij NASA, want ik ben namelijk ook gek op wetenschap, tech en ruimtevaart. Ik kan heel goed van tien tot nul tellen, dus wie weet! T-minus 3… 2… 1… liftoff!

Wat vind je het leukste aan je werk?
Een cliché: geen dag is hetzelfde. Buro N11 heeft veel verschillende klanten, en daardoor variëren mijn werkzaamheden ook. Op het ene moment ben ik bezig met complexe materie, zoals een waterstoffabriek, om mij vervolgens te buigen over een leuke catchy inhaker voor een Facebook-pagina van een wereldmerk.

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?
Wat een lastige vraag! Oké dan, op nummer drie: Lotus Elise S2 111R. 900 kg, 192pk en oogverblindend mooi. Op nummer twee staat iets eind jaren vijftig Amerikaans (’49 Ford, Lincoln, Mercury) met een verlaagde daklijn en white wall banden. Mijn absolute droomauto is een Tesla, model onbelangrijk. Dat is toch wel het merk waar mijn liefde voor auto’s en tech perfect samenkomt.

Waar ben je het meest trots op? (werk en privé)
In mijn leven lopen werk en privé altijd door elkaar heen, anders gaat er iets niet goed. Ik ben het meest trots op wat ik heb bereikt met mijn muzikale carrière. Door erg hard te werken heb ik wat leuke succesjes behaald op muziekgebied, die mij vroeger als kind onhaalbaar leken.

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt?
Ik kijk praktisch iedere avond twee tot drie uur lang YouTube-video’s over auto’s, wetenschap, tech en andere zaken die mij fascineren zoals kunst, muziek en cultuur.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Steven Pinker – Enlightenment now (The Case for Reason, Science, Humanism, and Progress). Als rasoptimist heb ik erg genoten van dit boek. Of zoals Bill Gates over het boek zegt: ‘My new favorite book of all time’. In het boek legt Pinker aan de hand van statistieken uit hoe we wereldwijd gezonder, rijker en meer in vrede leven. Het dagelijks nieuws is niet altijd even leuk, maar als je twintig, vijftig of honderd jaar uitzoomt zie je pas wat een waanzinnige vooruitgang de mensheid geboekt heeft. Wist je dat er maar 66 jaar zat tussen de eerste vlucht van the Wright Brothers en de maanlanding? Humans are awesome!

Van welke drie dingen word je blij?
Razendsnel internet, weergaloze muziek, 0-100 km/h in < 4,5 seconden en Indisch eten. Oeps, vier dingen!

Wat luister je in de auto?
Op lange ritten vaak een podcast of audioboek. Voor de korte ritjes gaat een playlist aan met recente releases en favoriete artiesten. Van Tame Impala tot techno, van Buddy Holly tot Mark Ronson.

Bart heeft gehoord dat jij een contract hebt met bekende muziekuitgever. Wat voor muziek maak je eigenlijk? En waar wordt dat dan voor gebruikt?
Ik maak indiepop. Dat is popmuziek met een randje. Een uitgever plaatst deze muziek onder een reclame of tv-serie.

Wat is je grootste droom?
Eén van mijn droomauto’s op de oprit lijkt mij erg leuk. Een goede hit op de radio zou dat mogelijk maken, en dat lijkt mij helemaal te gek!

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?
Paul, je staat op de afdeling bekend als een taalmeester. Ben jij iemand die de krant mailt als er een dt-fout staat in een artikel? En wat is jouw favoriete Nederlandse woord?