Dit is: Roy Schenk – Digital Designer

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Roy Schenk!

Hoi Roy! Wie ben je en wat doe je bij Buro N11?
Hey! Ik ben Roy, ik ben 33 jaar oud en woon in Bodegraven. Nadat ik een opleiding Grafisch Vormgeven heb afgerond ben ik enkele jaren werkzaam geweest bij HSPublicity, het voormalige Buro N11. Daarna heb ik een vervolgopleiding Communication & Multimedia Design aan de Hogeschool van Rotterdam afgerond, om vervolgens nog een paar jaar als zzp’er te werken. Sinds begin 2017 ben ik opnieuw in dienst van Buro N11. Ik ben momenteel Digital Designer en ben mij aan het doorontwikkelen als Creative Front-end Developer.

Wat vind je er leuk aan?
Klik na het lezen van dit interview eens door naar de team-pagina! Bij Buro N11 werk je niet in je uppie aan supertoffe projecten, dat doe je samen.

Waar ben je het meest trots op?
Inmiddels heb ik bij N11 aan heel veel projecten mogen meewerken, zowel groot als klein. Denk aan allerlei digitale projecten als websites, online tools en apps. En eigenlijk ben ik daar het meest trots op, want iets waar ik niet trots op ben zou ik niet opleveren. Daarnaast ben ik trots op het feit dat ik vorig jaar het allermooiste huis van Bodegraven gekocht heb!

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt?
Dat doe ik op verschillende manieren. Ik lees blogs en heb op Facebook en LinkedIn behoorlijk wat creatieve pagina’s en andere professionals ge-vind-ik-leukt. Daarnaast ben ik geabonneerd op een aantal nieuwsbrieven. Sommige daarvan krijg ik via Whatsapp. Handig toch? Verder volg ik diverse trainingen en online bootcamps via Udemy. De docenten van dit online trainingsplatform zorgen ervoor dat de kennis die je opdoet continu up-to-date blijft.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?
Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n boekenlezer, behalve als ik ’s zomers op het strand lig te bakken met een koude Corona. Het laatste boek ging ongetwijfeld over de hengelsport, mijn grote passie. Het boek dat voor komende zomervakantie op de planning staat trouwens ook. Dat boek heet ‘Esox’, wat de Latijnse naam is voor snoek. Klinkt goed wat mij betreft: zon, biertje, snoekboek.

Over de foto: vanwaar die hengel?
Ik heb het in de vorige vraag stiekem al een beetje verklapt, maar ik ben gek van alles wat met de hengelsport te maken heeft. Ik vis graag, ik schrijf erover, ik klus aan mijn eigen visboot, ik fotografeer vissen en ik droom erover. Ik geniet ontzettend van het buitenzijn en de combinatie tussen ontspanning en spanning. De onderwaterwereld fascineert me enorm.

Van welke drie dingen word je blij?
Je bent vast niet verbaasd als ik weer over vissen begin zeker? Verder word ik blij van een goed speciaalbiertje in de achtertuin met mijn (vis)maten of een tof feest of festival.

Wat luister je in de auto?
House! Ik luister het liefst Garage House, live gestreamd vanuit Engeland. Garage House is best een toepasselijke naam voor muziek in de auto, hè? Met housemuziek ben ik opgegroeid: ik weet niet beter of er werd door mijn vader house gedraaid. Dat doet hij nog steeds trouwens. Als je bij mijn ouders op visite gaat moet je niet vreemd opkijken als je de hele avond beats en bass uit de speakers hoort dreunen.

Wat is je grootste droom?
Wat veel mensen niet weten, is dat er in Nederland gigantische meervallen rondzwemmen. Regelmatig worden er exemplaren gevangen die de 2-metergrens (ja, twee meter – nee, geen typefout) makkelijk overschrijden. Dat staat toch wel erg hoog op mijn lijstje.

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?
Ricardo, ga je nog koffie halen of hoe zit dat?