Dit is: Robin Nieuwhof – Online Marketeer

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Robin Nieuwhof!

Hallo Robin! Wie ben je en wat doe je bij Buro N11? Ik ben Robin Nieuwhof, 31 jaar en woon in Bodegraven. Sinds begin 2018 ben ik werkzaam voor Buro N11 als Online Marketeer. Dagelijks ben ik bezig met zoekmachine optimalisatie (SEO), adverteren in Google (SEA), social advertising, rapportages en optimalisaties. Vanuit (data)analyse zoek ik naar nieuwe optimalisatie-mogelijkheden, bespreek deze met klanten en vervolgens voer ik ze samen met collega’s door.

Wat vind je er leuk aan? De samenwerking met de developers en de contentmakers vind ik het leukst aan m’n werk. Samen boeken we resultaten voor onze klanten en met AutoRAI.nl. Geen dag is hetzelfde!

Waar ben je het meest trots op? Het klantenportfolio van Buro N11, de resultaten die we boeken en AutoRAI.nl waarmee we bijna 1.000.000 paginaweergaven behaalden in januari 2019.

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt? Ik kan iedereen Lynda.com aanraden. Hier kan je allerlei online cursussen over webdevelopment en online marketing volgen. Meestal zijn deze cursussen iets verouderd, maar ze bieden prima basiskennis. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen van Google, ben ik actief op LinkedIn (waar heel veel kennisblogs gedeeld worden!) en struin ik blogs als Searchengineland.com af voor de laatste updates. Ook probeer ik jaarlijks een aantal events bij te wonen, zoals de Webwinkel Vakdagen.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen? De Millennium-trilogie, een aanrader. Verder kijk ik vooral films en series. De laatste serie die ik heb gekeken is de Formule 1-serie ‘Drive to Survive’ op Netflix.

Welke trends zie je voor 2019? Ik ben erg benieuwd naar de toekomst van Voice Search en de invloed hiervan op SEO, SEA en online advertising. En de toekomst van social media. Op Facebook en Instagram zijn als bedrijf nog steeds mooie resultaten te boeken, maar wees een eerlijk: hoe vaak plaats jij persoonlijk nog iets op social media?

Wat heb je in je handen op die foto? Net als bij Tom Nederend wordt veel van mijn vrije tijd besteed aan waterpolo.

Van welke drie dingen word je blij? – Resultaten. Of het nou gaat om winnen met waterpolo of om resultaten op kantoor.

  • Uit eten. Carpaccio met zalm is favoriet.
  • Vissen. Ik ga een paar keer per jaar een aantal dagen naar Frankrijk op vakantie om te gaan vissen op karpers. Soms met een vriend en soms alleen. 4 of 5 dagen alleen in de natuur werkt heel ontspannend!

Wat luister je in de auto? Wat er op staat, ik heb niet echt een voorkeur. En ik woon op 5 minuten rijden van Buro N11 dus ik heb (gelukkig) niet veel reistijd.

Wat is je grootste droom? Een vrouw, 2 kinderen en een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk.

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen? Hé Lisanne, hoeveel staat het met onze tafeltennis-battle?