Dit is: Ricardo Hagens – Senior Webdeveloper

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Ricardo Hagens!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?

Mijn naam is Ricardo Hagens, ik ben 40 jaar en woon in Houten. Ik ben vanaf 2011 werkzaam bij Buro N11 als Senior Webdeveloper.

Wat vind je er leuk aan?

Ik vind het leuk om zelfstandig of juist in teamverband te werken aan heel uiteenlopende opdrachten: van websites tot dashboards en monitoring tools.

Waar ben je het meest trots op?

Het opzetten van Persclub Data Services en het social monitoring-systeem Yimb.

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt?

Dat kan door een gerichte cursus of documentatie van een bepaald framework, maar ook via diverse blogs of een online platform, zoals Laracasts.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Heel eerlijk: ik sta met een boek op de foto … maar ik lees niet zo heel veel. Als ik lees, is het vaak werkgerelateerd. Het boek dat ik net gelezen heb, heet Focus AAN/UIT.

Over de foto: vanwaar de koffie en het boek?

De koffie omdat ik dat best veel drink. Ik zeg er in ieder geval nooit nee tegen als ik het aangeboden krijg! Het boek omdat het voornamelijk gaat over tevreden zijn met de doelen die je (hebt) behaald of met wat je doet. Geen topper, maar het leest wel lekker weg.

Van welke drie dingen word je blij?

Mijn twee kinderen Owen en Faye, nieuwe dingen leren (zowel privé als werkgerelateerd) en natuurlijk koffie. Het liefst met gebak van een jarige collega erbij!

Wat luister je in de auto?

Bij gebrek aan een cd-speler, usb-aansluiting of Bluetooth-verbinding luister ik willekeurige radiozenders. Ik heb niet echt een voorkeur, als er maar muziek gedraaid wordt – en dan niet Het Foute Uur. Anders zou ik hiphop draaien. Iets van NAS, Keith Murray, Redman, Das EFX, Funkdoobiest, enzovoorts.

Wat is je grootste droom?

Meer reizen en het liefst een keer in het buitenland werken … Spanje misschien?

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?

Hey Jantine, ben je echt nóóit chagrijnig? Of alleen thuis?