Dit is: Nile van Leeuwen – Contentspecialist

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Nile van Leeuwen!

Hoi Nile! Wie ben je en wat doe je bij Buro N11? Hoi! Ik ben Nile van Leeuwen, ik ben vader van Finley en 35 jaar oud. Sinds acht jaar ben ik in dienst bij Buro N11, als automotive expert en contentspecialist. Dagelijks ben ik actief bij de productie van persberichten, nieuwsberichten, blogs, reportages en andere content voor allerlei verschillende opdrachtgevers. Ook werk ik veel voor onze eigen website AutoRAI.nl.

Wat vind je er leuk aan? Ik ben een groot autoliefhebber. Over auto’s schrijven en de nieuwste modellen testen is de beste baan die je als ‘autonerd’ kunt hebben. Dat is niet het enige leuke aan het werk bij Buro N11: geen één dag is namelijk hetzelfde. De ene dag ben je bezig met een ingewikkelde vertaling, de dag daarop zit je in Zuid-Europa voor de introductie van een nieuwe auto.

Waar ben je het meest trots op? De enorme groei van AutoRAI.nl de afgelopen jaren en dat ik word erkend als deskundige op autogebied, zelfs door de nationale radio. Ook ben ik trots op de hechte band die wij hebben met enkele opdrachtgevers en dat klanten ons blind vertrouwen. Maar misschien ben ik er nog wel het meest trots op dat mensen soms jaloers zijn op mijn baan!

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt? Door veel te lezen, op te zoeken en uit te pluizen. Ook het volgen van veel autoriteiten in het vakgebied zorgt ervoor dat ik goed op de hoogte blijf.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen? Ik lees veel over mijn vakgebied maar ik heb al heel lang geen boek meer gelezen. Best gek eigenlijk voor iemand die elke dag teksten schrijft, hè?

Over de foto: waarom de gitaar? Gitaarspelen is mijn favoriete hobby. Ik speel al erg lang, thuis maar ook al jaren in een band.

Van welke drie dingen word je blij? Ik word blij van goede muziek, mooie auto’s en Feyenoord in goeden doen. Dat laatste mag trouwens best wat vaker voorkomen …

Wat luister je in de auto? Dat ligt eraan in welke auto ik rijd en in welke mood ik ben. Ik ben sowieso verslaafd aan muziek, maar dan wel mijn eigen playlist. Van rap en rock tot techno, en alles daartussenin: ik ben niet in een hokje te plaatsen. Helaas zijn er steeds minder nieuwe liedjes die ik goed vind, dus ik luister weinig commerciële radiozenders. Ik merk wel dat ik steeds vaker naar praatprogramma’s als Radio 1 en BNR luister.

Wat is je grootste droom? Financiële onafhankelijkheid.

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen? Hé Denise, wat doe jij eigenlijk bij Buro N11?