Dit is: Niels Janson – Contentspecialist

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Niels Janson!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?

Ik ben Niels Janson, ik ben 24 jaar en woon in Hoorn. Sinds september 2018 werk ik bij Buro N11. Ik ben hoofdzakelijk werkzaam als vertaler. Tussendoor schrijf ik ook voor onze eigen websites AutoRAI.nl en ZERauto.nl en zorg ik ervoor dat de Autozoeker op die websites actueel blijft.

Wat vind je er leuk aan?

Ik hou van auto’s en vind het leuk om te schrijven. Met dit werk kan ik beide combineren.

Waar ben je het meest trots op?

Dat het me gelukt is om werkzaam te zijn op een ‘autoredactie’. Dat was het doel toen ik aan mijn opleiding Communicatie begon, maar gezien het vrij kleine wereldje was de kans dat dat zou lukken niet heel groot. Verder geeft het natuurlijk voldoening als er een goed geschreven tekst of artikel gepubliceerd kan worden.

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt?

Ik volg op verschillende manieren de ontwikkelingen in de autowereld, bijvoorbeeld door het nieuws te volgen van zowel onze eigen als andere automedia. De taalvaardigheid blijft vanzelf op niveau en zich verder ontwikkelen door met het schrijven en vertalen bezig te zijn.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Ik lees eigenlijk alleen boeken op vakantie, want dan kan ik lekker een groot deel van het boek achter elkaar door lezen. De laatste vakantie heb ik meerdere boeken gelezen, welke precies de laatste was zou ik niet meer weten. Het laatste boek dat ik heb gekocht is in ieder geval ‘Ik heb een slimme droger’ van Tex de Wit, een boek met korte humoristische verhalen.

Wat vind je van je bijnaam ‘Nielson’?

Tja, die bijnaam… waarom zou je dat doen?

Van welke drie dingen word je blij?

Familie en vrienden, muziek luisteren en natuurlijk bezig zijn met mijn hobby: auto’s.

Wat luister je in de auto?

In het algemeen luister ik naar van alles en nog wat, net waar ik op een moment zin in heb. In de auto staat meestal Radio Veronica aan. Zij hebben vaak wel een goede mix van zowel oude als nieuwe muziek en verschillende genres. Op de momenten dat ik in de auto zit zijn er vaak ook wel programma’s met humor.

Wat is je grootste droom?

Misschien een beetje cliché: kunnen doen wat ik leuk vind. Meer specifiek zou ik nog wel eens een reis door Noord-Amerika willen maken.

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?

Hé Jaimy, sta jij nou met een zak koffie op de foto?