Dit is: Bas van Agten – Front-end developer

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Bas van Agten!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?

Bas van Agten, 30 jaar, geboren en getogen in Gouda, Front-end developer (en een beetje Back-end, zo nu en dan wat design en systeembeheerder).

Wat vind je er leuk aan?

Mijn werk is een soort puzzel die op meerdere manieren op te lossen is. En ik hou van de uitdaging om dit op de meest ideale en schaalbare manier te doen.

Waar ben je het meest trots op?

Werkgerelateerd: de starterskits die ik heb ontwikkeld, die als basis dienen voor een groot deel van onze projecten. Niet werkgerelateerd: het oplossen van de Rubik’s Cube die op mijn foto zichtbaar is.

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt?

Daar hoef ik gelukkig niet heel hard mijn best voor te doen. We gebruiken allemaal dagelijks zowel bewust als onbewust het internet, ik let zo nu en dan alleen op andere dingen dan andere gebruikers.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

‘The Rooster Bar’ van John Grisham. Het gaat over de problematiek van studenten die onder valse voorwendselen een opleiding beginnen zonder perspectief en zo vast komen te zitten aan exorbitante studieschulden.

Van welke drie dingen word je blij?

1) Sporten: turnen en het meedoen aan Obstacle Runs. 2) Speciaalbier: vooral zoete ambers en koffie- of karamelachtige stouts. 3) Memes!

Wat luister je in de auto?

Standaard staat hij op SlamFM, in december (en vaak nog in de eerste helft van januari) staat hij tijdelijk op NPO Radio 2. Zo nu en dan schakel ik even naar Sublime.

Wat is je grootste droom?

Ondanks dat ik geen talenknobbel heb, zou ik heel graag nog meer talen willen leren. Het lijkt me fantastisch om te kunnen communiceren met mensen over de hele wereld.

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?

Samantha, ben je al een beetje zenuwachtig voor de grote dag?