Dit is: Bart Oostvogels – Contentspecialist & hoofdredacteur

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Bart Oostvogels!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?

Ik ben Bart Oostvogels, 28 jaar oud en woonachtig in het prachtige zuiden van Nederland. In Wernhout om wat preciezer te zijn. Ik ben een petrolhead in hart en nieren en wist in mijn eerste jaren op deze aardbol al dat ik iets met auto’s wilde gaan doen. Dat werd uiteindelijk het prachtige vak van autojournalist. Ik heb eerst acht jaar gewerkt voor Autovisie, onderdeel van de Telegraaf Media Groep in Amsterdam. Ik werk nu vier jaar bij Buro N11, daar ben ik naast contentspecialist ook hoofdredacteur van de websites AutoRAI.nl, MotorRAI.nl en ZERauto.nl.

Wat vind je het leukst aan je baan?

Geen enkele dag is hetzelfde. En je mag bezig zijn met het mooiste wat er is: auto’s en motoren. Dat heeft als resultaat dat de scheidingslijn tussen werk en hobby bijzonder klein is. Een ander leuk aspect aan mijn werk is dat ik met regelmaat op pad ben voor het testen van de nieuwste auto’s en motoren. En in dit werk ben je heel multimediaal bezig, want je fotografeert, filmt, presenteert, schrijft en monteert alles helemaal zelf.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik heb bereikt waar ik als kleine jongen altijd van droomde: autojournalist worden. Ik geloof er heilig in dat je alles kunt bereiken als je er maximaal voor gaat. Ik heb altijd keihard gewerkt om te kunnen bereiken waar ik nu sta. Werk en privé lopen perfect in elkaar over. Mijn werk is ook deels mijn hobby, dus in het weekend ben ik vaak onbewust met mijn werk bezig. Verder ben ik bijzonder trots dat ik een heerlijk huis heb kunnen bemachtigen in het pittoreske Wernhout waar ik ben opgegroeid. Het is wel even rijden naar Buro N11, ongeveer 180 kilometer per dag, maar dat is het waard. Het enige nadeel is dat je – om files te omzeilen – om 05.00 uur uit je nest moet. Je gaat daardoor op tijd slapen.

Hoe blijf je op de hoogte van wat er in jouw vakgebied speelt?

Eigenlijk gaat dat vanzelf. Dat komt omdat in mijn werk veel dingen terugkomen die ik ook in mijn vrije tijd bijzonder interessant vind: auto’s en motoren. Alles wat ik lees blijft daardoor heel makkelijk hangen. Als je gepassioneerd bent over een onderwerp, hoef je heel weinig moeite te doen om bij te blijven met alle ontwikkelingen.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Haha, leuke vraag. Ik ben geen boekenwurm, maar zit eerder met m’n neus in een auto- of motorgerelateerd magazine, bekijk video’s op YouTube of lees verhalen op internet. Ik zou hem bijna vergeten, maar ik heb ook een abonnement op de Quest. Voor de afwisseling ook weleens interessant.

Van welke drie dingen word je blij?

Mag ik er maar drie noemen? Ik noem er wat meer als je dat niet erg vind. Ik word bijzonder blij van auto’s, motoren, het kijken van films, genieten van lekker eten, het rijden op bergpassen, rijden op circuits en het spelen van games. Ook kan ik het enorm waarderen om met (auto)vrienden op pad te zijn om een dagje benzine te snuiven. Dan ga ik met wat vrienden naar bijvoorbeeld Knokke in België en gaan we lekker op de boulevard naar auto’s kijken.

Wat luister je in de auto?

Eigenlijk staat de radio altijd afgestemd op NPO Radio 2. En als ik behoefte heb aan andere muziek, selecteer ik de USB-stick. Daarop staan honderden nummers die ik leuk vind. Soms is geen muziek ook prettig. Als ik op de motor zit, heb ik geen radio. Heerlijk. De beste ideeën komen onderweg op de motor.

Wat is je grootste droom?

Dat ik in goede gezondheid dit werk nog lang mag blijven doen. Verder zou ik nog een keer die Lotus Exige Cup 430 willen kopen. De Caterham heb ik al gehad. Na twee jaar verkocht ik hem. Geen spijt van gehad, maar het kriebelt toch wel weer om er een auto bij te nemen. Je leeft maar een keer mensen!

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?

Dat is niet zo moeilijk. Voor de warme zomerdagen een Caterham Seven 485S, voor de funkilometers een Lotus Exige Cup 430 en als daily driver een Nissan GT-R Nismo.

Welke vraag zou je aan welke collega willen stellen?

Ik heb gehoord dat collega Ruben Jason een contract heeft met muziekuitgever Warner Chappell. Wat voor muziek maakt hij eigenlijk? En welke nummers heb je gemaakt? Dat zou ik willen weten!