Dit is: Anja van Jaarsveld – Schoonmaakster

Ons team bestaat uit zo’n 40 medewerkers, dus er is altijd wel wat te vertellen. In de rubriek ‘Dit is’ interviewen we een collega over zijn of haar werk, maar ook over dromen, trends en wat we gewoon altijd al van diegene wilden weten. Dit is Anja van Jaarsveld!

Hoi, wie ben je en wat doe je bij Buro N11?
Ik ben Anja van Jaarsveld (63) en ik ben via een uitzendbureau bij Buro N11 terechtgekomen als schoonmaakster. Door de ontmoeting met mijn Theo ben ik verhuisd naar Bodegraven. Ik kom zelf uit het Westland en werkte in de agrarische sector als Laborant Fytopatholoog, simpel gezegd het analyseren van schimmels, virussen en bacteriën bij een anjer-vermeerderingsbedrijf. Dat werk kon ik hier in Bodegraven niet vinden en naar Boskoop rijden vond ik te ver. Dus Buro N11 is het geworden! Sinds 2020 woon ik in Alphen aan den Rijn. Nu moet ik voor mijn gevoel alsnog ver rijden …

Om de vraag van Thon te beantwoorden … waarom ben jij altijd zo bizar vroeg op de zaak?
Ik ben een ochtendmens. Vroeg uit mijn bed (5:00 uur) is geen straf voor mij. Dan is het rustig op de weg, ik loop niemand in de weg en ik ben weer vroeg thuis!

Wat vind je het leukst aan je werk?
Het leuke aan mijn werk is dat ik alle vrijheid heb en dat ik goed in beweging blijf met al die trappen in het pand. Ik heb absoluut geen hekel aan schoonmaken, het gesjouw met afvalzakken naar beneden is juist goed voor mijn spieren. Ik ben dankbaar dat ik nog kan en mag werken – zeker in deze tijd. Ik ga echt met plezier naar mijn werk!

Wat is je top-3 droomauto’s en waarom?
Een droomauto heb ik niet, in de jaren 80 had ik een Honda Prelude (het eerste model), achteraf was dat een droomauto. Ik heb er tien jaar in kunnen rijden, met gierende banden en een open dakkie, zelfs onder de motorkap wist ik de weg! De BMW Z4 is leuk om naar te kijken en ook de Toyota C-HR vind ik mooi.

Waar ben je het meest trots op?
Door de kids van Theo, twee dochters, ben ik oma van vijf kleinkinderen. Ze – vier meiden en een jongen – zijn 13, 11, 11, 8 en 7. Op donderdag haal ik Hugo (8) uit school, zijn twee zussen van 13 en 11 gaan dan op de fiets naar huis. Ik neem altijd croissantjes en donuts mee, Hugo eet zijn croissantje het liefst met speculoos. Heerlijk om te doen!

Wat is je laatste boek dat je gelezen hebt?
Sidney Sheldon, maar dat is 16 jaar geleden. Ik heb nu een ander leven, en geen geduld meer voor het lezen van een boek. Ik heb een jaar geleden nog 200 boeken weggedaan!

Van welke 3 dingen word je blij?
1. Met een boot ver de zee op. Tip: als je ver genoeg bent, zet dan de motor uit, luister dan maar eens naar de stilte! (De stilte der natuur heeft veel geluiden – H. Roland-Horst)
2. Italiaanse koffie
3. Uit eten, samen of met vrienden. Maarrr … corona duurt te lang, dus laten we het bezorgen

Wat luister je in de auto?
NPO Radio 2. Geen idee waarom; er komt geluid uit. Thuis staat de radio nooit aan. Lekker rustig.

Wat is je grootste droom?
De meeste dromen zijn uitgekomen! Zoals het maken van vele verre reizen, huisje, boompje, mannetje. Tevreden zijn met wat er is in mijn leven en dat voor ons en iedereen onze gezondheid Covid-19 mag overleven en heel snel de wereld uit is!