Overzicht
Zoekmachine adverteren (SEA of Search Engine Advertising) is de betaalde tegenhanger van organische zoekresultaten (SEO of Search Engine Optimization). De bekendste zoekmachine in Nederland is Google, maar ook Bing wordt steeds populairder. Heb jij een website of webshop en wil je graag meer bezoekers en meer leads of conversies? Lees dan snel verder!

Hoe werkt Google Ads?

Na elke zoekopdracht toont Google maximaal 4 advertenties bovenaan de pagina. Onder deze advertenties staan de organische (gratis) resultaten. De volgorde van de bovenste 4 advertenties wordt bepaald door het geboden bedrag (veiling) en de kwaliteitsscore van de advertentie. De kwaliteitsscore is een cijfer van 1 tot 10 die Google toekent op basis van van het zoekwoord, de advertentietekst, de CTR en de landingspagina. Hoe beter het zoekwoord, de advertentietekst en de landingspagina op elkaar aansluiten hoe hoger het cijfer.

Voor de advertentie betaal je alleen als er ook daadwerkelijk op deze advertentie geklikt wordt. Het bedrag dat je per klik moet betalen hangt af van de concurrentie op dit zoekwoord. De bedragen variëren van 0,01 euro op bijvoorbeeld je eigen bedrijfsnaam en kunnen oplopen tot meer dan 20 euro per klik. Wil je een indicatie van de kosten per klik voor jouw relevante zoekwoorden? Neem dan contact met ons op.

Hoe werkt Buro N11?

Buro N11 begint altijd met een kennismakingsgesprek waarin de website wordt bekeken en de doelen en verwachtingen worden besproken. De website speelt een essentiële rol bij de Adwords campagne en zal waar mogelijk eerst geoptimaliseerd worden voor wij de campagne beginnen.

Bij het bepalen van de doelen zal er in samenspraak met de klant een waarde worden bepaald van de conversies. Op basis van het aantal conversies X de conversiewaarde berekenen we de ROI (Return On Investment). Zo weet je altijd of het de investering waard is.

Optimalisatie Google Ads

Na het opzetten van de campagne start de wekelijkse optimalisatie. Denk aan het optimaliseren van de landingspagina (conversieoptimalisatie), het uitsluiten van zoekwoorden of het toevoegen van retargeting campagnes. Kleine optimalisaties voeren we meteen door, grotere optimalisaties bespreken wij in het maandelijks overleg dat wij met klanten plannen.

Google Partner

Buro N11 is Google Partner en beschikt over meerdere door Google gecertificeerde medewerkers. Dit houdt in dat wij voldoen aan de door Google gestelde prestatienorm en ons klantenbestand goed onderhouden.

Wil jij een Google Ads campagne starten, je huidige campagne optimaliseren of een second opinion? Neem dan contact met ons voor een kennismakingsgesprek.

Ga je voor het eerst adverteren in Google? Dan krijg je de eerste 75 euro cadeau!

Cases Digital Marketing

Kennismaken?

Vinden we leuk! 👍    Of bel 088 - 003 67 00