Overzicht
Conversie optimalisatie, dat deden we 10 jaar geleden nog niet. Nu zoveel mogelijk. Er is zoveel data beschikbaar, maar er wordt nog zo weinig mee gedaan… We monitoren, onderzoeken en optimaliseren; een 3-trapsraket die perfect werkt. Waarom haken bezoekers af? Welke kleur knop zorgt voor de hoogste conversie? Wij zoeken het uit!

Monitoring

Voor het monitoren werken we met Google Analytics en Hotjar. We volgen de gebruikers, bekijken het bouncepercentage, stellen een sales-funnel op en bekijken waar de gebruikers afhaken. Is het de snelheid van de pagina? Bevat het formulier te veel velden? Kunnen we de gebruiker overhalen met klantreviews? Of moet de conversie button niet rood maar blauw?

A/B test

Aan de hand van de gegevens uit Google Analytics en Hotjar en een analyse van de betreffende pagina’s starten we een A/B test. Hiervoor werken wij met Visual Website optimizer. Hoe lang de A/B test loopt hangt af van de bezoekersaantallen op de betreffende pagina’s. Hebben we na deze periode een duidelijke winnaar? Dan voeren we de winnende combinatie door op de website. En begint het monitoren, onderzoeken en optimaliseren weer van voor af aan.

Cases Data Driven Marketing

Kennismaken?

Vinden we leuk! 👍    Of bel 088 - 003 67 00