De do’s & don’ts bij het hergebruiken van content

Het recyclen van content kan hartstikke slim zijn en levert je veel tijd op. Er zijn echter wel wat valkuilen. Hoe pak je het aan en waar let je op?

3 do’s:

1. Wees creatief met de vorm

Denk eens aan alle manieren waarop je dezelfde content kunt plaatsen in een andere vorm: de informatie uit een diepte-interview verwerk je in een infographic, de content van een blogpost leent zich goed voor een podcast. Wie creatief is komt een heel eind!

2. Actualiseer

Je kunt oude content prima recyclen, als je het maar actueel maakt met nieuwe informatie. Of publiceer een follow-up van een eerder artikel, waarin je bewust terugblikt en nieuwe inzichten verwerkt.

3. Bundel

Je kunt je beste content ook bundelen, bijvoorbeeld in een whitepaper of e-book. Zo versterk je jouw positie als autoriteit op het gebied waarover je schrijft.

3 don’ts: 

1. Exact dezelfde content hergebruiken

Elk medium is anders: bij Instagram draait alles om beeld en kan je moeilijk hyperlinken, op een blog is weinig interactie mogelijk. Het is dan ook niet raadzaam om alles 1 op 1 door te plaatsen. Bedenk voor welk medium je schrijft en wat je daar wil bereiken. Giet dezelfde content in een iets andere vorm en je bent er.

2. Content pushen die niet succesvol was

Als iets niet werkt, kan dat aan het tijdstip van plaatsing liggen, of simpelweg toeval zijn. Maar merk je continu dat bepaalde onderwerpen waarover je schrijft niet aanslaan? Laat ze dan rusten en focus je op content die wél gelezen wordt.

3. SEO negeren

Zoekmachines filteren op content die exact hetzelfde is, zogenaamde duplicate content. Wanneer meerdere pagina’s binnen jouw website dezelfde content bevatten, kan dat een negatieve invloed hebben op de SEO-waarde. Focus je op een unieke paginatitel, afbeelding, tussenkopjes en meta description om dit te ondervangen.

Kunnen wij met je meedenken over het recyclen van je content? Neem dan contact met ons op!