Case: webshop springkussenfabrikant Airquee

Van opblaasbare springkussens tot een stormbaan op maatwerk, van complete springparken tot sumo-pakken: Airquee heeft het allemaal. Met een hoofdkantoor in Engeland en een fabriek met ruim 200 medewerkers produceert Airquee jaarlijks circa 6.000 producten. Het is dan ook de grootste springkussenfabrikant van Europa.

De wens? Een nieuwe webshop voor de Nederlandse markt, dat gelijk het startsignaal van een grotere uitrol binnen Europa zou betekenen. De belangrijkste pijlers van dit project waren eenduidige branding en het verbeteren van de online zichtbaarheid. Laat dat maar aan Buro N11 over!

De aanpak

Tom Nederend, Commercieel Directeur bij Buro N11, vertelt: “Er volgde een traject van een half jaar, waarin meerdere strategische sessies plaatsvonden. Er werd een design gemaakt, we werkten een advertentieplan uit en de route voor de lancering van meerdere talen werd besproken. Eind oktober was het dan zover: de lancering van Airquee.eu!”

Het resultaat

Naast de Nederlandstalige webshop is begin maart dit jaar ook de Duitse versie live gegaan, en Engeland en Amerika staan voor de komende periode op het programma. Met de lancering van de webshop zijn de eerste stappen gezet, de focus voor de komende tijd komt te liggen op optimalisatie van de organische zoekresultaten en tegelijkertijd rollen we de online campagnes in zowel Nederland als Duitsland verder uit. Zelf het resultaat zien, of ook een springkussen kopen voor in je achtertuin? Bekijk dan snel de webshop van Airquee.

Tevreden klant

Ricardo van Vliet, Manager Sales Operations bij Airquee, vertelt: “We vroegen Buro N11 een nieuwe website met webshop voor ons te ontwikkelen en een SEO-strategie te bepalen. De Nederlandse/Belgische website was een testcase, die we uit wilden rollen naar alle andere Europese landen waar we leveren. Het werd al snel een succes en we waren enorm blij met de nieuwe website. Duitsland is daarom versneld live gegaan. Al na een dag kwamen de eerste orders binnen. In 2021 ligt de focus op de uitrol door heel Europa, maar willen we ook social en reviews meer aandacht geven. Wij kunnen zelf vertellen hoe goed onze producten zijn, maar een positieve review van een klant is zoveel meer waard!”

Wil jij dit ook?

Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en we plannen een gratis adviesgesprek met je in!

Kennismaken?

Vinden we leuk! 👍    Of bel 088 - 003 67 00