Case: Cartec Essentials-lijn

Polijsten, lakcorrectie en reiniging: voor je auto wil je alleen het beste van het beste. Onze klant Cartec heeft een uitgebreid assortiment aan car care producten voor professionals. Om hun nieuwe Essentials-lijn in de markt te zetten, vroeg Cartec Buro N11 om hulp.

De wens

Bram Willemsen, Cartec Nederland: “Speciaal voor de autoliefhebber wilden we een selectie maken uit het professionele productassortiment van Cartec, een upgrade van onze verouderde lijn. Met dé essentiële producten om het interieur en exterieur van de auto te reinigen, wassen en verfraaien. Zo ontstond de Cartec Essentials productlijn. We vroegen Buro N11 om dit er professioneel uit te laten zien om het goed in de markt te kunnen zetten.”

En dus maakten we het logo, de brochure en het ontwerp van de verpakkingslijn. De Essentials-lijn is voor professionele verkooppunten te koop via Cartec.nl, de business-to-business ordertool gemaakt door Buro N11. Wellicht heb je al een truck voorbij zien komen met deze print. Ook die is van onze hand. Voor zowel het ontwerp van de etiketten als de bedrukking van de truck maakte we gebruik van de professionele fotografie van FotoLot (www.foto-lot.nl).

De aanpak

Thon van Eijk, Creative Director bij Buro N11: “Hoe leuk is het om te mogen meedenken over het ontwerp van een nieuwe verpakkingslijn. Op basis van de bestaande Cartec uitingen zijn we aan de slag gegaan met de designs. De basisondergrond van alle uitingen is een foto van glanzende zwarte autolak: het ultieme resultaat van Cartec Essentials natuurlijk. Ieder product heeft een extra eigen herkenbare foto en kleur gebaseerd op de vloeistofkleur. Van begin tot eind een feestje om aan te werken.”

Het resultaat

Bij de presentatie van de Essentials productlijn zijn de Cartec dealers razend enthousiast over de premium beleving van de Essentials lijn. De nieuw gewrapte Cartec Essentials truck komt als verrassing het terrein op rijden, dit maakt de beleving compleet. De eerste batch producten is al snel uitverkocht. Een groter succes dan verwacht!

Tevreden klant

Bram Willemsen: “Buro N11 wist voor ons de vertaalslag te maken van het conceptidee naar de creatieve uitwerking. Goed passend bij de bestaande Cartec huisstijl, maar toch met een eigen touch. Het contact tijdens de samenwerking hebben wij als zeer prettig ervaren en Buro N11 schakelde snel met ons mee zodat we snel door konden gaan. Een fijne en productieve samenwerking.”

Wil jij dit ook?

Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier en we plannen een gratis adviesgesprek met je in!

Kennismaken?

Vinden we leuk! 👍    Of bel 088 - 003 67 00