5 tips om alles uit Instagram Stories te halen

De mogelijkheden van Instagram Stories zijn eindeloos. Met het magische getal van 10.000 volgers kan je gebruikmaken van een ‘Swipe up’ en doorlinken naar je website. Is 10.000 volgers nog (lang) niet binnen handbereik? Geen probleem: ook met deze 5 tips zet je Instagram Stories handig in.

1. Zorg voor interactie

Instagram Stories zijn een perfecte manier om de interactie met je publiek aan te gaan. Beantwoord vragen in een Q&A, vraag om de mening van je publiek in een poll of emoji-slider en ga eens live. Live gaan kan tijdens een evenement of onthulling, maar is ook een mooie manier voor een Q&A met bewegend beeld.

2. Maak het visueel aantrekkelijk

Het gebruik van Stories groeit explosief, dus zorg dat je opvalt en herkenbaar bent. Dat kan door je Stories visueel aantrekkelijk én herkenbaar te maken: gebruik zoveel mogelijk hetzelfde lettertype, dezelfde kleurstellingen en dezelfde compositie. Een heuse huisstijl voor je Stories, zullen we maar zeggen. Je kunt ook Stories-templates maken (bijvoorbeeld in Canva, een hartstikke handige designtool) en alles daarin plaatsen. Herkenbaarheid gegarandeerd!

3. Houd een duidelijke scheiding tussen feed & Stories

Het verschil tussen je feed en je Stories? Dat is aan jou om te bepalen, maar vaak is er in Stories iets meer ruimte voor humor. Voorzie je verhaal van een gek gifje of een woordgrap: humor is het toverwoord. Stories zijn perfect voor alles wat je op dat moment wilt delen, maar niet voor altijd in je feed hoeft te staan.

4. Maak Instagram Stories highlights aan

Instagram Stories verdwijnen na 24 uur uit het nieuwsoverzicht, maar dat betekent niet per se dat ze helemaal weg zijn. Je kunt ze namelijk highlighten, zodat ze bovenaan je profiel komen te staan. Verdeel je Stories in verschillende categorieën, maak (bijvoorbeeld in Canva) een mooie omslagfoto met een duidelijk icoon en geef je Stories hier een plekje. Je kunt na 24 uur overigens niet meer zien wíe ze precies bekeken heeft.

5. Gebruik de Aftellen-sticker

Heb je binnenkort een belangrijk evenement, zoals de lancering van je boek of de onthulling van een nieuw model auto? Gebruik dan de Aftellen-sticker om samen met je volgers af te tellen naar het moment. Je volgers kunnen zich abonneren op je aftelling, die hen een herinnering stuurt zodra de tijd om is. Deze nieuwe feature is inmiddels uitgerold in heel Nederland, dus doe er je voordeel mee!