5 Instagram-features die je waarschijnlijk nog niet kende

Instagram: het snelst groeiende sociale platform in Nederland. Hoog tijd om de app, waarmee je naast foto’s bewerken en delen overigens nog véél meer kunt, serieus te nemen. Onze social expert Ilse helpt je op weg met 5 features waar je waarschijnlijk tot vandaag nog niet eerder van gehoord had.

1. Layout

Layout is een app van Instagram zelf, waarmee je een collage van maximaal 9 afbeeldingen kunt maken. Uit de filmrol van je telefoon of tablet kies je foto’s waarmee Layout vervolgens zelf een collage samenstelt. Leuk extraatje is de Photo Booth-functie, waarmee je in snel tempo meerdere foto’s maakt die vervolgens ook in een collage verschijnen.

2. Hyperlapse


Dit is een app van Instagram waarmee je timelapse-video’s maakt. Gaaf!

3. IPM rate

Deze term staat voor interactions per mille en is de rekenformule waarmee je engagement berekent voor Instagram. Hoe? Met IPM tel je het aantal likes en comments van jouw Instagram-content van de laatste dertig dagen en deelt deze door het aantal volgers. Bij een score van 20 zit je goed. Bereken hier de IPM van jouw Instagram-account.

4. Hootsuite

Je posts inplannen en monitoren is een makkie met Hootsuite, de eerste tool die dit mogelijk maakte. Je beheert en monitort zelfs zonder moeite meerdere social media-kanalen tegelijk.

5. Instagram Pods

Instagram Pods zijn groepen accounts die elkaar supporten door meldingen aan te zetten zodra er nieuwe posts zijn, zodat je onderling zo snel mogelijk kan liken en reageren. Een hoog like- en reactieratio zorgt er namelijk voor dat je hoger in het algoritme van Instagram komt. Wil je zelf een Pod vormen? Ga dan als volgt te werk:

– Kies een groep van maximaal 15 mensen waarmee je een Pod wil vormen en vertel dit in een groepsbericht op Instagram
– Laat iedereen zijn notificaties aanzetten voor de andere Pod-leden. Zodra één van jullie een foto plaatst, kan de groep direct in actie komen met likes en reacties
– Zorg ervoor dat je reactie op een foto bestaat uit meer dan 4 woorden en geen generieke zinnen bevat – daar trapt Instagram niet in.

Wil je weten hoe je Instagram voor jouw bedrijf kunt inzetten? We denken graag met je mee!